onsdag 11. februar 2015

Vi jubilerer - utfordring 5 Synnøve Olava Gleditsch


Vi har kommet til 2008 og Synnøve har funnet frem en artikkel fra februarnummeret som handler om stensiler og sjablonger. Her er artikkelen:
...

Jeg har latt meg inspirere av artikkelen som handlet om stensiler og sjablonger. Siden den gang har markedet eksplodert av stensiler i alle størrelser og mønstre. Inspirert av denne artikkelen har jeg laget en 12 x 12 inch layout. På denne har jeg brukt en stensil på 12 x 12 inch fra Finnabair.


Når jeg lager mix media layouter med maling, spray, stensiler etc., liker jeg å bruke en litt tykkere hvit kartong, som jeg alltid maler med et strøk hvit gesso før jeg setter i gang. Jeg har brukt "gammelt" restepapir, stash og bokstaver. Jeg klipte restepapiret opp i strimler og limte disse sammen til et flettemønster i det ene hjørnet og under der jeg hadde bestemt at bildet skulle være. Hele layouten fikk så et tynt strøk til med hvit gesso. Når dette hadde tørket dekket jeg hele LO med stensilen og la på et strøk med "Glass bead gel" fra Golden. Jeg brukte et gammelt kreditkort til å dra dette utover. Når det tørket ble det et tynt lag med gjennomsiktige  glassperler som dekket mønsteret i stensilen. Etter at dette hadde fått tørket veldig godt tok jeg litt pulver fra Primary Elements fra Lumine Arte og blandet med litt vann, som jeg så sprayet forsiktig litt her og der på layouten. Løftet litt på layouten slik at det fikk renne litt utover. Jeg brukte fargene sort, rosa og turkis. Dette blandet seg perfekt med glassperlene. Man kan også bruke acrylmaling, fiber paste, gel medium, gesso etc.
Som matte bak bildet brukte jeg av de samme restepapirene som hadde brukt på bakgrunnen. Tittelen ble laget av noen gamle die cut bokstaver. Jeg blandet litt glass bead gel og turkis primary elements som jeg smurte på de. Tørket de godt før jeg limte de på layouten.Min utfordring til deg er at du skal bruke en eller flere stensiler 
og dekke hele kortet eller layouten med den.

4 kommentarer:

 1. Flott oppgave og et lekker Lo <3 Har ikke brukt så mye stensiler i mitt liv og heller ei på hele flaten, så dette blir gøy :)

  SvarSlett
 2. For en herlig fargeeksplosjon! Jeg er heller ikke noe stensil menneske- kanskje på tide å dytte seg ut av komfortsonen... dette gav iallefall masse inspirasjon!

  SvarSlett
 3. Hvor er det flot, selv om jeg må indrømme, at jeg heller aldrig rigtigt er blevet dus med at bruge dem, men det skal da nu prøves tror jeg, for det ser ret fedt ud her.

  SvarSlett
 4. Det mangler link til å få lagt inn bidrag her, så da legger jeg linken min her. http://lenaskort.blogspot.no/2015/02/dypt-konsentrert.html

  SvarSlett